[Видео] МПЦ vs Коронавирус – лекот е пронајден!

Прочитај за: < 1 минута

Со мобилна молитва во борба против коронавирусот во Велес. На социјалните мрежи се појавија видеа и фотографии на кои се гледа, како свештени лица од МПЦ качени во камионети служат молитви низ Велес и Кавадарци. Засега, нема официјален став на МПЦ за ваквата пракса, која изненади многумина и предизвика лавина од реакции на граѓаните.

SHARE