Тасевски: Сите да се кренеме против бугарските шовинистички пропаганди, мора на почеток да му...

Не знам, можеби треба сите Македонци заедно, академијата, партиите, здруженијата да се кренеме против бугарските шовинистички пропаганди кај нас, кои ги шират разни бугарашки портали, медиуми, фондации и оние таканаречени клубови, па дури и...

Литовски со предупредување за профашистичката кампања во Македонија: Последиците можат да бидат војна, страдања...

Профашистичка кампања со која Бугарија сака да прикаже дека Македонците се Бугари, вака историчарот Александар Литовски ја коментира инвазијата на бугарски здруженија во Македонија со имиња на личности, длабоко поврзани со нацистичко фашистичка идеологија. Откако...

Ковачевски: Е.ГО е инвестиција која првично тежи 130 милиони евра и ќе отвори најмалку...

Македонската Влада застапувана и претставувана од Дирекцијата за технолошки индустриски развојни зони и „НЕКСТ.Е.ГО МОБИЛЕ“, денеска во ТИРЗ Тетово потпишаа договор за државна помош за нова инвестиција, која предвидува целосно производство на електрични автомобили...

Добрица од Германија бара помош да ја најде биолошката мајка на нејзиниот посвоен син:...

Добрица Силјановска, жена која со потекло од Тетово, која подоцна живеела во Скопје, а веќе со децении наназад нејзината адреса е во Берлин, Германија, заедно со нејзиниот посвоен син Александар е во потрага по...

Иванов: Прашањето не е кој центар од Софија го форсира фашизмот во Македонија туку...

Новинарот Зоран Иванов со прашање на кое не е тешко да се даде одговор, ако се знае кој раководи со институциите во државата: „Прашањето не е кој центар од Софија го форсира фашизмот во Македонија...

Најчевска за резултатите од рамковниот: Правото, принципите, правилата и критериумите се заменија со партиски...

Професорката Мирјана Најчевска смета дека Охридскиот рамковен договор треба конечно да се стави на полица, да се отстранат сите институциите за негово имплементирање и да се воведе систем на правила, процеси и критериуми кои...

Тортевски: Зошто приватната фирма на Ковачевски не ивестира сопствени пари во развој на фабриката...

Адвокатот Александар Тортевски со прашање до премиерот Димитар Ковачевски: Зошто приватната фирма на премиерот Ковачевски не инвестира сопствени пари во развој на фабриката за екектрични автомобили во Тетово? Или тие се до работа, тешко заработени...

Советник на Левица пријавен за заплашување на „бугари“: Пак ли ќе не затвараат поради...

Виктор Стојанов, еден од водачите за бугаризација на Македонија и македонскиот народ како претседател на фондацијата ,,Македонија" поднел пријава против мене, за заплашување на ,,бугари" до Министерството за Надворешни Работи, поточно до Бујар Османи,...

Русјаков: Доста ни е веќе од фрикови што велат дека културните, чисти, цивилизирани есесовци...

Морам да споделам. Знам дека многумина од вас го прочитале, ама има и такви што првпат ќе го чујат. А и посилно е од мене. Еве го вицот! Германија, разговараат татко и син. „Тато,...

Пендаровски: Со рамковниот договор се зачува суверенитетот и се гарантираа правата на помалку бројните...

Претседателот Стево Пендаровски, по повод одбележувањето 21 година од потпишувањето на Охридскиот рамковен договор со порака: „Пред 21 година, во Охрид, претседателите на четирите тогашни најголеми политички партии заедно со претседателот Борис Трајковски и претставниците...