Арсим Зеколи: „Рекет“ се заташкува по ист терк како и „ТАТ“

Арсим Зеколи, зоран заев
Прочитај за: < 1 минута

Политичкиот аналитичар и екс-амбасадор Арсим Зеколи, укажува на сличноста на скандалот со штедилницата ТАТ во втората половина на ’90-те и сегашниотслучај „Рекет“.

„Заташкувањето на скандалот СЈО „Рекет“ се изведува по ист, идентичен терк на заташкувањето на скандалот „ТАТ“.

Со иста партија, исти медиумски пера, исти изговори, исти странски асистенти. Сетете се што следеше по скандалот ТАТ.

Оние кои не учат од сопствената историја … “, напишпа Зеколи на Твитер.

SHARE