Јовица Михајловски: Аргатангел, аргат на будалска епархија семакедонска.

јовица михајловски
Прочитај за: < 1 минута

Маќедонецо не треба да се плаши од корона вирусо. На маќедонецо короната вирусо, не му можи, ништо! Оти вирусо, не је МA-ЌЕ-ДО-НЕЦ ! Тој e Кинез. Само Маќедонец можи да му се пикни на маќедонецо и да го разболи. На Александра наш великио никој ништо од цел свет не му можеше. Не вируси, аждери и цареви од него бегаја, се дури Хефестион генерало, Маќедонец, не му му го пикна на Александра кога си ги врзваше апостолките за врајќање дома во стариокрај, библиска Македонија наша. Александар наведнат, со врвците врака, не го виде и Хефестион ја сврше работата, од заседа. Му стана љубовник, го разболе Алаксандар и го умре. Жив не се врате, од печалба во пуста туѓина Индија. Македонија до Австралија ќе беше.
Зато брајќа, не се плашете од короната вирусо, не ви можи ништо. Тој е Кинез не је Маќедонец, не можи никако да ви се пикни. Не слушајте докторите, со ѓаволот се врзани. Ојте си вцрква, бацвајте иконите и крстојте, рацете на попојте и владиците, појќе пати, пијте од една чаша сите, појќе пати. И пари клавајте и давајте за света мајчичка црквата наша, појќе пати, џипој и глисери нови да купваме, монахињите да ги развозваме, марихуана да произведваме и згради облакодери да градиме.
Масло појќе не носите, имаме. Уље синтетско, за џипојте и мерцедесите, немаме, треба да менваме, појќе пати.

Аргатангел, аргат на будалска епархија семакедонска.

SHARE