Западната пропаганда уште еднаш фатена со „спуштени гаќи“

Прочитај за: < 1 минута

Војната во Украина стана војна на дезинформации или барем така ја води Западот преку нивните пропагандни перјаници BBC News и CNN.

По незнам кој пат BBC фатени со „спуштени гаќи“ како шират лаги и дезинформации како еден вид средство за манипулирање на завојуваните страни и светот.

Во врска со војната во Украина, BBC на 03 Октомври 2023 година предупреди дека на нивниот непријател Русија и снемува оружје.

Истиот тој BBC оваа иста информација со скоро идентичен наслов ја сподели точно пред една година, (14 Октомври 2022 година) па се поставува прашање која вест е точна односно кога ја манипулирале и лажеле јавноста.

bbc news fake

Check Also

ГОЛЕМ УСПЕХ НА ДОКТОР ЖАН МИТРЕВ: Успешно вградено вештачко срце, продолжен е животот на уште еден млад пациент

Прочитај за: < 1 минута На Дејан Христовски – млад пациент во 40-тите години му е продолжен животот откако од …