Александар Николовски ги манипулирал граѓаните со ширење ЛАЖНИ информации!

Прочитај за: < 1 минута

Апелациониот суд во Скопје ја одбил жалбата на потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николовски за случајот во кој тој беше обвинет за клевета на Вице Заев.

Со тоа, Апелација ја потврдува пресудата со која е утврденa граѓанска одговорност од Николовски дека го наклеветил Вице Заев на телевизиски настап во октовмри минатата година.

Според пресудата на Основниот суд Скопје 2 потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николоски, лажел дека Вице Заев е главен бизнис фактор во државата и дека тој и неговото семејство ги добиваат сите главни бизниси во државата.

Извор: Револуционер

SHARE