Жугиќ до Заев: Кој си ти да уриваш, што ти си изградил за да уриваш каков изрод си ти

Прочитај за: < 1 минута

Јелена Жугиќ на денешниот протест „Оставка на Заев, слобода на народот“ кој се одржа пред Министерство за надворешни работи зборуваше за целата ситуација која и се случува на Република Македонија во врска со Бугарија. Според неа за се виновен е Зоран Заев.

-Кој си ти да уриваш, што ти си изградил за да уриваш каков изрод си ти, една дупка да отвориш и цела дупка паѓа. Наше е да го поправеме наследеното, не да менуваме, ги знам јас тие кои те натераа да го правиш ова и тие не доаѓаа да видат кој сме туку да покажат кои се тие. Се сеќава кога се роди син ми, јас си помислив господе ова дете нека го сочува овој наш свет дом, ама не излезе така не ни е Европа виновна, Европа може да зборува што сака ние не мора да и веруваме, верност немаме кон себе, не се сеќаваме на минатото, не се сеќаваме на иднината, а иднината е во наши раце, рече таа.

Жугиќ во своето обраќање укажа дека за историјата, културата и културното наследство нема компромис и потенцира дека ние сме македонци кои зборуваат македонски јазик.

Повеќе >> press24.mk

- Следи Македонски Весник за повеќе содржини -

SHARE