Владата и угоди на олигархијата со изедначување на цената на дизелот и екстра лесното

Прочитај за: < 1 минута

Владата и угоди на олигархијата со изедначување на цената на дизелот и екстра лесното. Јасно е зошто не ја намали цената на дизелот, туку ја зголеми цената на екстра лесното. Аирлија поголеми давачки.

Дали телевизијата на најголемата нафтена компанија ќе направи прилог со критика заради поскапувањето на цената или ќе мекнеат?

МАКПЕТРОЛ: “Со оваа мерка добивме ние како компанија повеќе приход, на сметка на сиромашните кои купуваа по ефтина црвена нафта, а за јавноста ќе кажеме дека сега ќе има поздрава животна средина, за да не креваат галама…”

Линк од соопштението на Макпетрол овде

SHARE