З.Божиновски: Дали Гувернерката Анита свесно ќе им дозволи на тројца Бугари криминално да ја водат УНИ Банка?

uni bank kriminal guverner anita
Прочитај за: 3 минути

Дали Гувернерката Анита свесно ќе им дозволи на тројца Бугари криминално да ја водат УНИ Банка, на штета на граѓаните и вработените? – Прашува новинарот Зоран Божиновски на својот Фејсбук прoфил.

Зоран Божиновски во продолжение објаснува:

Пред неколку дена од функција Претседател на УО на УНИ Банка се повлече Коста Митровски, кој 16 години успешно и стабилно раководеше со истата. Воедно Коста Митровски е претседател на МБА, а за тоа е поддржан и признат од сите банки и беше единствениот Македонец во УО. Во изминатиот период од УНИ Банка си отидоа повеќе од 20 наши колеги професионалци и лица со интегритет. Останавме малку такви, но во секој момент чекаме и со нас да се справат. На чело на сите криминални активности е Владислав Хаџидинев – член на УО, а еве и зошто:

– УНИ Банка издаде ПЕРПЕТУАЛНА обврзница со која се собрани 5 милиони евра од 20 физички и правни лица (едно е нивно, значи 19 ќе настрадаат). Сите тие ќе добијат камата 1 – 2 пати и после нека се збогуваат од нивните средства, спас им е само ако најдат поголем будала да им ги купи истите обврзници. Но, ајде ќе покаже времето дали сме биле во право, иако сме 100% сигурно во ова ,,бугарско,, сценарио.

– Владислав Хаџидинев како благодарност до ЕЛЕМ и до Драган Миновски кој е пион на Митко Андреевски (советник за енергетика на премиерот за енергетика, дефектолог по професија), држи повеќе од 15 милиони евра во УНИ Банка, наместо да го распредели ризикот во повеќе банки. Хаџидинев како контра услуга му ја унапреди сопругата на дефектологот Митко Андреевски , Билјана Андреевска Станголева на шефовско место и и даде плата повисока од 40.000 ден. Притоа, Драган Миновски како благодарност до Митко Андреевски ја вработил и сестрата на сопругата Билјана – во ЕЛЕМ. Нивни непосреден шеф е вицепремиерот Кочо Анѓушев. Зошто тој не ја спречува предстојната катастрофа, не ми е познато…

– Дел од вработените сме под голем притисок и ако имаме некој близок што работи исто така во банката, ни се прави тортура за да еден си оди. Но тоа не важи за нив и нивните, како на пример: Делчо Крстев, член на УО ја ожени поранешната секретарка, но за нив не важат истите правила.

– Владислав Хаџидинев си купи специјална црвена фотеља на која може да си лежи за да си прави секси сеанси со неговите девојки и љубовници додека шефот на кабинет Билјана Андреевска му чува стража да не ги вознемири некој.

– Штедачите во УНИбанка нека размислат кај ги чуваат своите средства (посебно оние кои не се осигурани во фондот). Инаку Красимир Хаџидинев е татко на Владислав Хаџидинев и истиот е под обвинение за пропаста на КТБ банка од Бугарија со фалсификување на ревизорски извештаи,

https://bivol.bg/синът-на-обвиняем-одитор-от-кпмг-работ.html

https://www.capital.bg/…/2509299_prokuraturata_obvini_odit…/

https://dariknews.bg/…/poredno-sydebno-zasedanie-po-deloto-…

Значи школото го имаме, сега чекаме на реализација на криминалот.

Гувернерке Анита зошто молчите? Проверете ја согласноста која е издадена од НБРМ за Хаџидинев да биде член на УО на банка, ќе се уверите дека истиот не ги исполнува условите за член на УО, односно го нема 6 годишното работно искуство во банка или финансиска институција. Дајте им задача на Вашите вработени да направат целосна ревизија на работењето на УНИ Банка, може ќе се изненадите…

Гувернерката е неколку пати известена писмено од нас вработените дека НБРМ дала согласност Владислав Хаџидинев да биде член на УО на УНИбанка, иако не ги исполнува условите, психички е растроен и ги малтретира вработените. Но, од гувернерката и од директорката на СУпервизија, МИЛИЦА СТОЈАНОВСКА, нема никаков абер.

Поради тоа малтретирање многу од вработените од највисоки до најниски позиции си птидоа во последната година од банката, како никогаш претходно. Голем дел од нас кои останавме си бараме работа на друга страна, а на работа сигурно остануваат неспособните послушници на Хаџидинев. Постојано со огласи бараат нови луѓе за вработување, ама во банкарските кругови веќе се знае што се случува во УНИбанка, па не се јавуваат на тие огласи.

Дел од вработените кои знаеја што се случува во банката, пред заминување наплатија високи износи на отпремнини, со договор да молчат за сето она што се случува во банката…

Дали Гувернерката Анита свесно ќе им дозволи на тројца Бугари криминално да ја водат УНИ Банка, на штета на граѓаните и…

Publiée par Zoran Bozinovski sur Mercredi 29 mai 2019