Трамп: Со поштенско гласање „Дип Стејт“ планираат да ги наместат изборите за Џо Бајден

tramp glasanje
Прочитај за: 2 минути

Претседателот Доналд Трамп во четвртокот изјави дека не сака да го промени датумот на изборите, но повторно предупреди за катастрофата што ќе ја предизвика гласањето преку пошта. Ви напомнува ли на украдените незаконски квази-избори во Македонија? И со право! Без програма, плукнати од вистинските американци, Демократите се надеваат да ги украдат изборите во 2020 година со други средства. За нив власта е сè, народот е стока! Лузерската Демократска партија врши притисок по пат на гласање по пошта, знаејќи дека на тој начин им се одврзани рацете за полнење кутии и за електронско крадење при сумирањето на резултатите, бидејќи сите институции и органи се сеуште контролирани од Дип Стејт!

„Дали сакам да видам промена на датумот? Не “, рече Трамп. „Но, не сакам да видам наместени избори. Доколку се случи ова, овие избори ќе бидат најукрадените избори во историјата. “

Претседателот ги коментираше изборите за време на прес-конференцијата во Белата куќа во четвртокот вечер. Претходно во четвртокот, тој ја пушти идејата за промена на датумот на изборите, испраќајќи ги медиуми во бес поради неговите коментари.

Претседателот нема уставна моќ да го промени датумот на изборите, кој е закажан за 3 ноември 2020 година.

Но, Трамп ја повлече таа идеја, велејќи дека неговата намера е да предизвика загриженост во врска со гласањето по пошта.

Тој предупреди на сценарио во ноември кога на гласачките ливчиња ќе бидат потребни неколку недели ако не со месеци да се пребројат, без јасен победник по денот на изборите.

„Не сакам да го видам тоа за една недела по 3 ноември, или еден месец, или искрено – со судска парница и сè друго што може да се случи – години“, рече Трамп.

Тој предупреди дека се испраќаат стотици милиони универзални гласачки ливчиња по пошта, што значително ќе ги искомплицира изборите.

“Не сакам да чекам со недели и со месеци“, рече тој, предупредувајќи за исчезнатите гласачки ливчиња на денот на изборите.

Трамп рече дека е за гласање во отсуство но на безбеден начин. Во четвртокот претседателот Трамп предложи во твит изборите на 3-ти ноември да бидат одложени сè додека Американците не можат да гласаат лично.

Претседателот Трамп: Со универзално гласање по пошта (не гласање во отсуство, што е можно и добро), 2020 година ќе бидат најукрадените и измамнички избори во историјата. Тоа ќе биде голем срам за САД. Одложување на изборите додека луѓето не можат правилно и безбедно да гласаат ???

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1288818160389558273?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1288818160389558273%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fkolozeg.info%2F2020%2F07%2F31%2Fd182d180d0b0d0bcd0bf-d181d0be-d0bfd0bed188d182d0b5d0bdd181d0bad0be-d0b3d0bbd0b0d181d0b0d19ad0b5-d0b4d0b8d0bf-d181d182d0b5d198d182-d181%2F

Претседателот Трамп го твитна и ова во врска со гласање по пат на пошта:

Гласањето преку пошта веќе се покажа како катастрофална о решение. Дури и тестирањето за ова е далеку од завршено. Демократите зборува за странско влијание во гласањето, но тие знаат дека гласањето по пошта е најлесен начин за странските земји да влезат во трката. Дури и подалеку од тоа, нема точна пресметка! – Доналд Ј. Трамп

Претходно оваа недела, новиот Philly канал се обиде да експериментира со гласање преку пошта. 21% од гласовите никогаш не дошле до поштенското сандаче.

SHARE