Продолжува судирот меѓу СДСМ и ВМРО ДПМНЕ за новиот Клинички центар

Прочитај за: < 1 минута

Продолжува судирот меѓу СДСМ и ВМРО ДПМНЕ за новиот Клинички центар.

Лидерот на ВМРО ДПМНЕ Хрситијан Мицкоски рече дека тие нема да поддржат физибилити студија на 35 страници, што може лесно да достигне 600 милиони евра, а не 508 милиони евра колку што се предвидени од владата.

Од друга страна, пратеничката на СДСМ, Славјанка Петровска ги обвини нејзините колеги од ВМРО ДПМНЕ дека не се откажуваат од блокирање на Законот што ќе и донесе на земјата нов модерен клинички центар.

Извор: alsat.mk

SHARE