Штипски пожарникар доброволно тргнува за Петриња, да помогне по земјотресот во Хрватска

пожарникар хрватска
Прочитај за: 2 минути

Како што известува порталот mms.mk штипскиот пожарникар Александар Ѓорѓиевски доброволно заминува да помогне по денешниот катастрофален пожар во Хрватска

Штипски таксист ќе ме носи до граница, а од таму со автобус на Хисар во 5 часот тргнувам таму каде што сум најпотребен, со чисто македонско срце, вели тој за mms.mk
Toj упати и апел други пожарникари и луѓе да се вклучат и да придонесат во помошта за последиците кои ги донесе овој земјотрес во Хрватска.
Целиот текст на mms.mk ТУКА

- Следи Македонски Весник за повеќе содржини -

SHARE