Шилегов: Немам право да им ја одземам надежта на децата за нова година

Прочитај за: < 1 минута

Град Скопје од вчера почна со новогодишно украсување на градот. Предвидено е до 5 декември Плоштадот Македонија и улиците во центарот на градот да светнат со новогодишни украси и светилки.

Градоначалникот Петре Шилегов вели дека и покрај коронакризата, градската власт не се откажува од празнична, новогодишна атмосфера низ улиците и плоштадите во главниот град, бидејќи на тој начин ќе се врати надежта и насмевките на лицата на граѓаните, особено на децата.

„Оваа година, на нашите дечиња им е одземено многу, детството, училишната година, играта со другарчињата, радоста. Сметам дека во оваа тешка година и мрачно време во коешто живееме, не треба на светол момент како што е Нова година да останеме неми. Немаме право да го направиме тоа, немаме право да им ја одземе надежта и радоста на граѓаните и децата“, вели градоначалникот Шилегов.

Шилегов вели дека државата нема проблеми со недостиг на материјални средства во здравството па да треба да се пренасочуваат пари, како што бара опозицијата, туку недостига медицински кадар.

Повеќе >> sdk.mk

- Следи Македонски Весник за повеќе содржини -

SHARE