Колев: Ви ја разбирам жалопојката за Тито и тоа си е ваш проблем, но Делчев војвода не бил србоман и Југословен

Петар Колев, гду
Прочитај за: < 1 минута

Прости им војводо, не знаат што прават!

Апостолот загина за Автономия на Македония и Одринско, а не за да бидеме газени од Белград! Тој загина за слобода, за човечки правдини, а не за чедата на Македонија и неговите идеолошки наследници да гнијат по Голи Оток и Идризово!

Тој избрал да учи воена академија во Софија, а предавал Француски и Геометрија во Штип како учител на бугарската егзархија. Не зборел србско-хрватски језик и не учел во Белград.

Ви ја разбирам жалопојката за Тито и тоа си е ваш проблем, но Делчев војвода не бил србоман и Југословен
Вистината боли, ама е вистина!


- Следи Македонски Весник за повеќе содржини -

SHARE