Пандов: Заев изроду, им се мочаш на гробовите на 24.000 жртви, убиени од бугарскиот фашистички окопатор…

Прочитај за: < 1 минута

Статус на Александар Пандов:

“Заев изроду, со денешното интервју им се мочаш на гробовите на 24.000 жртви, убиени од бугарскиот фашистички окопатор, кој ти без око да ти трпне го нарекуваш дека биле ,,администрација”, а подоцна ослободители на Македонија!

Црни Заев за каква заедничка историја зборуваш? За онаа која ни ја пропагира Каракачанов или онаа што ја напишаа во меморандумот?

Колку ни е тоа ист јазикот? На западнобугарски дијалект ли зборуваме, кој ете и бугарите ни го признаваат дека после нивното успешно ,,администрирање” со Македонија од 1941-1944, па поготово после ослободувањето 1944-1945 година, е македонски?

Конечно Заев што е по националност Гоце Делчев? Македонец од Кукуш, Егејска Македонија или како ти го нарекуваш бугарскомакедонски ревулуционер?”


- Следи Македонски Весник за повеќе содржини -

SHARE