Миленко: “Бугарска сачекуша” наивно од Мицкоски, покварено од Борисов

Прочитај за: < 1 минута

Наивно од Мицкоски, покварено од Борисов.
Ова се вика “Бугарска сачекуша”.
Сите дипломатски правила, традиции и практики се прекршени.
Што друго да очекуваш од бугар.
А екипата на Мицкоски саблазна кон Борисов и без капацитет за дипломатдки битки и подметнувања.

Го замолив Бобан, кој има огромно искуство во вакви средби на маргините на главниот настан (самит), да напише текст и да појасни кои се правилата на однесување.

SHARE