[Видео] Мицкоски: Владата не знае каде тера, нема план за справување со ковид-19

Прочитај за: < 1 минута

Лидерот на опозициската партија ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, во видео-обраќање вели дека состојбата со заразата од ковид-19 е алармантна, а Владата нема план како да се справи.

„Народски кажано, Владата не знае каде тера. Огромниот број на заболени само потврдува дека работите излегуваат од контрола. Секој обид за релативизирање на работите е штетен и претставува потценување на заразата“,

вели Мицкоски.

Тој смета дека уште поопасно е дека што Владата вели дека ги знае кластерите, бидејќи, според него, бројката на заразени не го потврдува тоа.

SHARE