Кои се донаторите на Бајден: Ќе се изненадите кои се финансиерите на инаугурацијата на Џо Бајден на 20 јануари

Џо Бајден
Прочитај за: < 1 минута

Бил Гејтс, Гугл и Боинг се на листата на донатори на Џо Бајден.

Инаугуративниот одбор на Џо Бајден го објави списокот на донатори за свечената церемонија, што ќе се одржи на 20 јануари.

Меѓу познатите компании кои дадоа пари се во голема мерка очекувани ИТ компании, како Гугл , Мајкрософт, како и авио гигантот Боинг , но и неколку други големи компании.

Инаугуративниот одбор објави список со сите донатори кои дале повеќе од 200 илјади американски долари, но одборот сè уште не открил колку се поединечните донации, што ќе треба да го сторат најдоцна 90 дена по инаугурацијата.

Меѓу донаторите, меѓу другите, спаѓаат и Qualcomm , Интернет-провајдерите Verizon и Comcast , но исто така и фирма за медицинска технологија и Massimo Corporation.

Списокот на донатори доста окрива, така што некои работи стануваат сега многу појасни.

Инфо >> vocentar.mk

SHARE