Кина лажеше дека го победила коронавирусот, а СЗО таквите лаги ги прифати како вистина

Прочитај за: < 1 минута

Кина лажеше дека го победила Коронавирусот, додека СЗО таквите лаги ги прифати како вистина. Со децении наназад Кина и африканските држави доминираат со своите гласови во СЗО, продавајки лаги дека авторитарните режими наводно имале подобар здравствен систем од Америка…па и од сите (или од повеќето) западни држави.

https://www.breitbart.com/…/chinas-coronavirus-epicenter-w…/#

И покрај фактот дека Америка е најголемиот инвеститор, иноватор, производител и донатор на лекови, медицинска опрема и медицински кадар во светот…СЗО за релевантни ги смета информациите кои доаѓаат од држави каде институциите се нетранспарентни, односно се под строга политичка контрола на локалните режими и нивната пропаганда.

Доколку Трамп се обиде да фалсификува вакви податоци, цели градови ќе горат во Америка, а тој ќе се соочи со сериозни последици од медиумите и опозицијата. Во авторитарните држави, претседател неможе да биде прогонуван ниту за вулгарен речник (како што е прогонуван Трамп) а камо ли за фалсификување на вака важни информации.

Па така, на официјалната страна на СЗО, ќе прочитате дека Куба имала помала смртност, односно жителите на Куба имале подолг животен век отколку жителите на Америка (на пример).

https://www.who.int/countries/cub/en/
https://www.who.int/countries/usa/en/

СЗО во Јануари/Февруари годинава лажеше дека Коронавирусот неможел да се пренесе преку директен контакт меѓу луѓето…односно дека карантин и изолација се непотребни. Токму во тој период умреа 66% од вкупниот број жртви.

https://www.breitbart.com/…/tedros-w-h-o-review-coronaviru…/

За во последниве неколку дена откако Трамп најави дека Америка ќе престане да ја финансира СЗО, директорот на СЗО Tedros Adhanom Ghebreyesus најави „ревизија на контроверзните податоци кои ги има СЗО“.

– Виктор Трифуновски

SHARE