Каракамишева: Сите политичари се грижат за државниот јазик, зошто баш нас ни се паднаа овие несреќи од луѓе?

Прочитај за: < 1 минута

Само што имаше свое обраќање Ураинската министерка за култура во врска со мислењето на Комисијата за Украинскиот Закон за државен јазик.

Во одбрана на законот, министерката заврши со зборовите “Ако го изгубиме правото да се грижиме за нашиот Украински јазик ќе го изгубиме Украинскиот суверенитет и национален идентитет”.

Што да кажам луѓе, сите политичари се грижат за државниот јазик, зошто баш нас ни се паднаа овие несреќи од луѓе?

SHARE