[Видео] Јанко Бачев поднесе тужби до Управен суд

Прочитај за: < 1 минута

Управниот суд затрупан со тужби од партиите за изборите.

Денеска поднесена е тужба против ДИК и од страна на Јанко Бачев од Единствена Македонија и Коалицијата “Никогаш Северна – само Македонија”

Исто така и партијата Левица пред управениот суд поднесе 101 тужба против ДИК, за како што велат шаблонското отфрлање на нивните приговори.