Јанко Бачев: Македонските тајни агенти дебело се частеле кога бркале странски шпиони по Скопје

Јанко Бачев, удба, тајни агенти
Прочитај за: < 1 минута

Статус на претседателот на Единствена Македонија Јанко Бачев:

“Македонските тајни агенти дебело се частеле кога бркале странски шпиони по Скопје. Од т.н. специјална каса на тајната полиција за услуги во угостителски објекти потрошиле: „Воденица“ 210.000 евра, „Интермецо“ 50.000 евра, „Тренд“ 33.000 евра, „Зефс-Илијада“ 45.000 евра, Старата куќа, Театро, Балканика и уште неколку од 4000-7000 евра или вкупно околу 400.000 евра.

Вечниот пак Сиљан Аврамовски кој 500 години е во тајната служба како агент на сите можни режими од југословенската УДБА па се до американската ЦИА, зел 41 плати од 230.000 евра.

И по дома 30 години агентот Сиљан е вечен и во вмровско и сдсмовско време. Најголемиот дострел му е што за време на Југославија а покасно и во самостојна Македонија постигна завидни резултати по линијата на работа – македонски екстремизам и врховизам во кој обработи еден куп вмровци, ама од оние вистинските.”


– Следи Македонски Весник за повеќе содржини –

- Следи Македонски Весник за повеќе содржини -

SHARE