Героски: Ни во Софија нема таков антимакедонизам каков што проповеда Тричковски, Каракачанов може вода да му носи!

героски тричковски
Прочитај за: 2 минути

Со нему својствените анални метафори, вулгарности, навреди и со нескротената пизма, очигледно изнервиран од мојата последна колумна во која посочувам на неговиот најнов изблик на антимакедонизам, на тој инфантилен обид од нашиот јавен дискурс да се отстранат сите атрибути на македонизмот и во таа насока да започне и процес на некаква „рехабилитација“ на нашето новинарство, Бранко Тричковски, во колумна на порталот Фронтлајн, се потрудил уште еднаш да ме дисквалификува и да ме „умре“, но овој пат и да ја објасни својата очајна „филозофска“ поза, со некакви ѓоа аргументи, со кои се обидува да го прикрие својот веќе познат говор на омраза насочен кон сопствената нација.

Најновата трич-пич теза, која треба да послужи за покривање на политичките последици што ги предизвикува тој брутален антимакедонизам, е дека Тричко всушност не бил антимакедонист, туку нему му пречел „тој македонизам“ кој да ти бил „најголем непријател на македонството како идеја и како национална и државна реализација“. Хахахахаха! Каква лигавост, какво посипување со пепел! Но, малку подоцна ќе ви покажам колку најголемиот апологет на актуелната власт навистина е загрижен за „македонството како идеја и национална и државна реализација“. Сега ве упатувам на фактот дека во своја одбрана, Тричко наведува дека е против „примитивниот македонизам“, против „вулгарниот македонизам“, кој, освен на мене, им го припишува и на партијата ВМРО-ДПМНЕ, на нејзиниот лидер и на нивните избирачи, но и на една голема група македонски интелектуалци кои се осмелуваат јавно да ги отфрла негирањата на македонската национална самобитност.

Пред сите нас заедно да нѐ испратат на превоспитување во Заводот за рехабилитација на новинари, колумнисти, интелектуалци и граѓани приврзани кон „примитивниот македонизам“ – Тричко предлага да се формира комисија за таа работа, но јас очекувам неговата идеја да биде ентузијастички прифатена и реализирана во форма на една посериозна државна институција – ќе ја искористам можноста да објаснам зошто антимакедонизмот на овој позер е многу пострашен од оној што може да се слушне и да се прочита во софиските кругови и зошто дури и еден Каракачанов на Тричковски може вода да му носи.

Повеќе >> Плус Инфо

- Следи Македонски Весник за повеќе содржини -

SHARE