Героски до Јоци: Глуми мој екс-интимус, моја бивша другарка, пати што не одговарам на нејзините провокации

героски јоци
Прочитај за: 2 минути

ЈОЦИ НА НОРМА

Јоци пишува по три поста дневно за мене. На норма е. Главно рециклира туѓи навреди и клевети. И во Заевата пропаганда има хиерархија, јеби га. Она е некаде при дното. Засега…

Глуми мој екс-интимус. Моја бивша другарка. Своевремено, како “дневниковка”, ме хејташе (без причина), потоа се смиривме, па се подруживме неколку пати, стасавме до домати и краставици и потоа Јоци нагло смени плоча. Порано дрва и камења по “Зоќе” и по Петре, а сега… Добро, добро, во овој наш бордел сè е легитимно.

Јоци пати што не одговарам на нејзините провокации. А пати, зашто не може да сфати дека има луѓе кои почитуваат бивши пријателки. Без оглед на сè. А не може да сфати, зашто тоа е прашање на карактер.

На пример, се чуди зошто велам дека Латас бил влијателен, а некогаш жестоко сум го критикувал. Зашто и едното и другото е точно. Не би го ни критикувал да не бил влијателен. А и он мене. Како што не ја критикувам Јоци, на пример.

И еве, нека се чуди уште малку, па нека слушне дека кога дознав дека Латас имал некакви лични маки, се почувствував некако погоден, па му испратив порака и му посакав среќа. И потоа, откако разбрав дека среќата го послужила, се израдував како мене да ми се случило нешто убаво.

Јоци тоа не може да разбере. И многу други како Јоци. Тие што велат дека сум бил “паднат”. Кој знае, може еден ден ќе се наложи потреба и со нив ќе дебатираме, имено за падовите, за интригите, за карактерите. Ако испадне дека се мора…

Јоци не сфаќа дека не мора да се мразиме за да размислуваме различно. Таа сака да мрази, да се кара, да се “тепа” и да го прави сето она што вели дека го прави, а мене ми е срам дури и да ја цитирам. Она мисли дека сите на неа се “палиме”. А она нè “гаси”. Тоа е нејзината замислена “еротика”. И тука помош нема. Едноставно, сето тоа се става на игнор и не се губи време со глупости.

Ама ајде, кога веќе решив да и обрнам троа внимание и да ја испочитувам со овој пост, еве барем да одговорам на едно нејзино чудно прашање, кое упорно ми го поставува и нападно бара одговор – наводно сум купил нов џип, за многу пари, ама ми бил заглавен на царина.

Јоцика, одамна немам џип и немам намера да си купам. Имав порано и се заситив. Сè во свое време. Сега си купив ратрак и тој ми е заглавен на царина. Затоа на скијање привремено одам со мојот фенси “фиат 500 л”. Кога ќе го одглавам ратракот, ќе ти дадам да свртиш едно кругче…

Од мене поздрав. Кисчиња нема. Кисчиња дава Тричко. Само за Фатиме. А ти не си Фатиме. Ти си Пуштиме..

SHARE