Георгиевски: За рушење на сите дивоградби во Охрид треба многу време и пари

градоначалник на Охрид
Прочитај за: < 1 минута

Градоначалникот на Охрид, Константин Георгиески, денеска на Телма изјави дека не чувствува лична одговорност за лошиот нацрт извештај на УНЕСКО за Охрид.

-Јас и локалната самоуправа придонесовме за подобрување на состојбата, а не за влошување. Со средсвата со кои располагаме постапивме и покажавме волја и спремност да се справиме со проблемот – рече тој, додавајќи дека за рушење на сите бесправни објекти потребни се многу време и пари.

Инфо >> Фокус

- Следи Македонски Весник за повеќе содржини -

SHARE