Фатиме Фетаи: Борбата за правда тука не застанува!

фатиме фетаи
Прочитај за: < 1 минута

СЈО од денеска и официјално згаснува, односно со стапување на сила на новиот Закон за Јавното обвинителство. Обвинителката Фатиме Фетаи која беше дел од тимот на СЈО, вели дека со стапување на сила на новиот закон ниту борбата за правда застанува, ниту животот тука застанува.

-Тоа единствено претставува една нова законодавна рамка која ни дава можност на сите обвинители заеднички на нов начин да се справиме и да се бориме против криминалот.

Како и на кој начин ние тоа ќе го искористиме зависи од сите обвинителите, изјави Фетаи по денешното рочиште за “Монструм”.

SHARE