Пропагандата на Демократите CNN тоне во огромни долгови и поради тоа оди на продажба

fake cnn
Прочитај за: < 1 минута

Лажните вести не се исплатат?

Сопственикот на пропагандата CNN, АТ & Т, чија мрежа за кабелски вести го достигна својот врв ширејќи пропаганда и омраза кон Трамп, оди на продажба поради тонење во долгови тврди за Чарли Гаспарино за Фокс Бизнис Мрежа.

Мрежата за ширење лажни вести го нема повеќе Доналд Трамп и нивниот рејтинг кој беше низок, драстично падна, а со тоа падна гледаност и нивните спонзори, кажа Такер Карсон

Дали сопственикот на Амазон, Џеф Безос, ќе биде новиот купувач на CNN?

Тој извести дека AT&T е „финансиски заглавен“ со 150 милијарди долари долг.

“Тие треба да ги намалат трошоците. Има активен инвеститор таму”.

И покрај малата шанса за каква било зделка во блиска иднина, продажбата на Си-Ен-Ен на милијардерот Џеф Безос би била логична и прифатлива за двете страни.

Во Америка CNN важи за пропаганда на Демократите, а во последните четири години максимално беше посветен кон ширење лажни вести и омраза кон Претседателот на САД, Доналд Трамп.

Иако во Америка уживаат многу низок рејтинг, не смее да се потцени интернационалното влијание на оваа пропаганда каде сеуште ужива висок рејтинг, а тоа важи и за голем број домашни медиуми и новинари кои повремено превземаат вести и ја шират дополнително пропагандата кон домашното население кое не знае англиски јазик.

Извор: Фокс Њуз

- Следи Македонски Весник за повеќе содржини -

SHARE