Џафери: Собранието ќе работи 24/7 до распуштањето, “фејсбук мајсторите” да бидат овде, а не да шетаат

талат џафери
Прочитај за: < 1 минута

Претседателот на Собранието, Талат Џафери даде пауза од еден час, по што собраниската дискусија по предлот-законот за ЈО ќе продолжи.

Тој посочи дека од продлжението, законодавниот дом ќе биде во постојано заседание се до распуштањето во недела, што практично би значело дека пратениците ќе работат 24/7.

“Ве информирам дека ќе продожиме со работа и по 18 часот, што значи дека од овој момент, по продолжението во 18 часот, ќе бидеме во постојано заседание до распуштање на Собранието”, рече Џафери, на што некои од пратениците се смееја.

Претседателот Џафери повика сите пратеници да бидат во салата на продолжението од седницата, откако претходно, половина од нив не беа внатре.

“Пауза до 19 часот, а потоа, ги замолувам координаторите, “фејсбук мајсторите” да бидат овде, а не да шетаат.

Да бидат овде, а режијата да си ја прикаже салата, а не да држат предавања по “Фејсбук”.

Овде да дојдат на постојано заседание од 19 часот”, додаде Џафери.

SHARE