Од денес важат овие цени на горивата

Прочитај за: < 1 минута

Регулаторната комисија ги пресмета новите цени на горивата.

Согласно новата методологија, тие доживеаа поевтинување.

Тоа значи дека веќе од полноќ бензините „Супер 95“ и „Супер 98“ ќе се точат по цена помала за 1 денари или ќе чинат 71,00, односно 73,00 денари.

За два денари РКЕ ја намали цената на дизелот кој од ноќеска почна да се точи за 64,00 денари за литар.

Регулаторната комисија за енергетика ќе го има последниот збор за формирањето на цените на дериватите на бензинските. Измените на Законот за енергетика стапија на сила и се објавени во Службен весник. Она што е важно што регулаторите, по новата методолгија ќе ја формираат цената, исто така согласно движењето на цената на нафтата на светскиот пазар, курсот на доларот.

- Следи Македонски Весник за повеќе содржини -

SHARE