Не се секирајте, цената на горивото во Македонија била најниска во регионот, велат од...

Веднаш по најавата за рекордното поскапување на горивата, претставници на Владата и на регулаторната комисија излегоа во јавноста да ги убедуваат граѓаните дека можело...

Недостигаат 50 проценти од потребниот кадар во угостителството

Ситуацијата во угостителскиот сектор, што го доживеа најголемиот удар за време на пандемијата е алармантна. На компаниите од угостителството и туризмот им недостигаат 50...

Професор Јовевски: Оние кои ќе принудуваат вработени на вакцинација спротивно на нивната волја ќе...

Лазар Јовевски, вонреден професор по трудово правo на Правниот факултет „Јустинијана Прима“. Комисијата за заразни болести и министерот Филипче предложија нови мерки кои предизвикаа реакции...

Енергетската комора обвинува дека ЕВН краде од потрошувачите преку броилата

Претседателот на Стопанската комора за енергетика Ѓорѓи Манасков предупредува дека тоа што нема акредитирано тело да ја контролира ЕВН ѝ остава простор на оваа...

Гевгелија се собра да поддржи сопственик на ресторан уништен од казна за лажни сертификати...

Ми го уништија бизнисот, не можам да платам 7,000 евра казна за Ковид сертификати, вели Илија Митрев, сопственик на ресторанот Крем од Гевгелија. Неговата...

Рускиот гас и натаму тече кон Европа, а еврата ќе течат кон Русија

Германија е најголемата земја членка на ЕУ која застана против воведување на најсериозната економска санкција против Русија - исклучувањето на оваа земја од банкарскиот...

Заев здогледа јаболкница и си скина јаболче (ФОТО)

Да продолжи афирмацијата на надалеку прочуеното преспанско јаболко и неговите вредни производители, агротуризмот, стопанските и културните достигнувања во организација на локалната самоуправа. Владата и...
blaze arizanov

Борба за работнички права или комуњарство?

Со масовното исселување од Македонија се намалува бројот на баратели на работа, што им дава можност на преостанатите работници да побараат повисоки плати. Со...
канабис, канабисот

Прва земја во ЕУ која го легализира канабисот за рекреативна употреба е Малта

Додека земјите како Холандија и Шпанија толерираат рекреативен канабис, Малта е првата земја од ЕУ што официјално донесе закон кој дозволува негова продажба и...

Виза и Мастеркард се повлекоа од Русија, ќе бидат заменети со кинескиот гигант Униопеј

Виза и Мастеркард соопштија дека ги прекинуваат нивните активности во Русија. Се очекува ова да биде еден од најсилните удари врз руските граѓани, во...
64,000FansLike

Ново