Шампионот Алили ќе добие 1 милион денари за спортскиот успех

Прочитај за: < 1 минута

Првиот човек на Агенцијата за млади и спорт, Дарко Каевски информираше дека младиот европски шампион Бесир Алили, ќе биде наградено со 1 милион денари за неговиот спортски успех.

„Во мое име и во името на Агенцијата за млади и спорт имав чест да му честитам на златното момче Бесир Алили кој ни се врати со златен медал од Европското Првенство за кадети во Фиренца, Италија.

Драго ми е што Бесир е дел од програмата при АМС за млади спортски надежи која што секојдневно стручно ги следи 30 тина индивидуални спортисти од Олимписките спортови и ги поддржува да партиципираат на големи натпреварувања како ова Европско првенство.

Бесир за овој голем подвиг ќе биде награден еднократн од страна на Агенцијата за млади и спорт со 1 милион денари.

Во наредниот период, очекувам нашиот Бесир да тренира напорно, и да ги слуша советите на неговиот тренер и со максимална посветеност еден ден да ги наследи големите имиња кои претставувале основа и придонеле во развојот на борењето во нашата држава“, истакна Каевски.
izvor-fokus.mk

- Следи Македонски Весник за повеќе содржини -

SHARE