Aктер од Прилеп натепан зошто му забележал на сограѓанин дека не носи маска

Прочитај за: < 1 минута

Михајло Миленкоски млад актер во Прилепскиот театар Војдан Чернодрински деновиве бил претепан од прилепчанец само поради тоа што во маркет каде пазарувал им предочил на еден од продавачите зошто дозволуваат да има купувачи без заштитна маска.А од својот сограѓанин кој бил без маска да држи растојание.

Миленкоски откако платил за она што го испазарувал излегол од маркетот. На излезот бил дочекал од истиот купувач кој во продавницата не носел маска и не држел растојание.

Младиот актер Миленкоски сам пред себе не може да си објасни како може во 21 век во услови на пандемија и владини мерки и препораки да биде тепан само поради тоа што барал нешто за кое инсистираат и државата и медицинските лица.

Дека Миленкоски со право реагира е и фактот што ситуацијата во Прилеп е крајно сериозна потврдуваат и последните податоции.

Повеќе >> kanal5.com.mk

- Следи Македонски Весник за повеќе содржини -

SHARE