Јовановски: Абе вошки квислиншки – петоколонашки, ако некои посакаат да формираат културен центар,  “Цар Адолф Хитлер први”, ќе им дозволители да го легализираат или не?

Прочитај за: < 1 минута

Абе гниди едни, / вошки квислиншки – петоколонашки.

Ако некои посакаат да формираат културен центар,

“Цар Адолф Хитлер први”, ќе им дозволители да го легализираат или не?

И зошто не?

Душегубници едни низаедни!

Овците цел живот се плашат да не бидат изедени од волците, а на крајот, пастирот ги коле и ги јаде!

Или ги продава…

Кога пастирот е “заминат”, со умот, тогаш кучињата прават “дил” со волците и заедно, во чопор го растргаат стадото!

А тоа што ќе остане како мрша, орлите го чистат.

Арно ама, секогаш има по некој пес скитник, кој е лојален заштитник на стадото, а не на пастирот!

Непрокопсани, чувајте се од тој пес, тој може да ви дојде во сонот и крвта да ви ја заледи!

(фејсбук статус на актерот Владо Јовановски)