Јовановиќ: Едно врапче ми кажа дека “човекот од народот“ летува за 1.000 евра дневно во Црна Гора

Прочитај за: < 1 минута

Аналитичарот Ненад Јовановиќ тврди дека лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски за време на летниот одмор во Црна Гора плаќал сместување од 1.000 евра на ден.

 

„А сега вести од култура. Онаа општа која го менува човека на практично и конкретно.

Имено, едно врапче ми кажа дека “човекот од народот” (жими газо од народо!) летува во Црна Гора за 1.000 евра дневно?

Идентитет си е идентитет, предавници си се предавници, бугаризација си е бугаризација, ама хилјаду евриќи дневно за ладење муда се хилјаду евриќи, ако ме разбирате што сакам да ви кажам.“, пишува Јовановиќ.