Home Политика Ја разголевме дволичноста на Западот кон Македонија.

Ја разголевме дволичноста на Западот кон Македонија.

140
0

“На денешен ден пред две години Македонците издвојува победа на референдумот.

Ја разголевме дволичноста на Западот кон Македонија. И го откривме лицето на многу Северџани.

Битката пред две години е добиена. Но војната за Македонија се уште не е.

Со неуспешниот референдум од пред две години, имаме и правен доказ дека вољата на Македонците не е испочитувана со тоа што власта насилно го промени уставното име. И покрај пропаднатиот референдум.

Македонците јасно ставија до знааење дека не сакаат влез во НАТО и ЕУ ако цената е промена на име. Некоја патриотска и нормална власт во иднина (не мислам на овие гарнитури на двете најголеми партии во Македонија) со нормално судство ќе ја собори како партал одлуката за промена на име.

Благодарност до сите што не попуштија пред пристисоците и лагите на Меркел, Тереза Меј, Столтенбер и слични кои на неколку дена пред оддржувањето на референдумот дојдоа во Скопје. Да не убедуваат колку е убаво да гласаме за промена на нашето име.

Страната која тврдеше дека ова нема да е крај на уцените и отстапките што треба да ги прави Македонија. Апсолутно искочи во право.

Денеска после две години Бугарите бараат да признаеме дека Гоце е Бугар, а македонскиот јазик дека е бугарски дијалект. За да дадат зелено светло за Македонија да отвори едно поглавје со ЕУ.

Вие што пред две години гласавте за промена на името на оваа држава, не сте ништо повеќе од морални проститутки.

Идеалот и борбата за слободна Македонија останува!”

Пишува: Александар Пандуловски