Што е Биткоин и дали треба да инвестирате

биткоин
Прочитај за: < 1 минута

На instagram и youtube од популарниот профил “DrziVoda” објавено е едукативно видео за популарниот Биткоин, со објаснување што претставува и зошто се појави.

Македонски Весник е голем поддржувач на блокчејн технологијата, Биткоин и други криптовалути кои претставуваат високо волатилни дигитални токени од вредност и ги поддржува овие едукативни видео кои треба да помогнат на населението да се запозне со најновите финансиски и IT текови кои ќе ја менуваат светската економија.

Погледнете го видеото и сами заклучете:

Ел Салвадор е прва држава во светот која за прв пат го прифати Биткоинот како платежно средство, а се очекува тоа да се случи и со други држави кои треба да го имплементираат во нивните финансиски системи.

Дали Македонија треба тоа да го стори, ДА и колку порано, толку подобро за економијата и стандардот на населението.

 

SHARE