Целосен преглед во Клиника Жан Митрев за учесниците на Ракометен камп „40х20“

Прочитај за: < 1 минута

Учесниците во Ракометниот камп „40х20“ добија целосен здравствен преглед во Клиника Жан Митрев. Како медицински партнер и општествено одговорна здравствена установа, Клиника Жан Митрев ги презеде целосните испитувања на психо-физичката состојба на сите учесници на кампот. Утврдувањето на здравствена состојба на младите ракометари опфаќаше повеќе сегменти и беше спроведена во најсовремени услови од високо стручниот кадар на клиниката.

Ракометниот камп е „40х20“ се одржува втора година по ред во Охрид и е наменет за момци и девојки на возраст од 7 до 17 години. Проверката на моменталната здравствена состојба е врвен приоритет на организаторот на кампот како и на медицинскиот партнер Клиника Жан Митрев.