Home Економија ХРИСТИЈАН МИЦКОСКИ ЗА „КАДЕ СЕ ПАРИТЕ?“: НЕ СМЕ ЧУДОТВОРЦИ, НО ЌЕ ЈА...

ХРИСТИЈАН МИЦКОСКИ ЗА „КАДЕ СЕ ПАРИТЕ?“: НЕ СМЕ ЧУДОТВОРЦИ, НО ЌЕ ЈА ЗГОЛЕМИМЕ ЕКОНОМСКАТА АКТИВНОСТ И ЌЕ ВЛАДЕЕ ПРАВОТО

618
0

За најмногу осум години Македонија ќе биде целосно дигитализирана, институциите во куси рокови ќе им даваат услуги на граѓаните, а ќе се избегнат и девијантните појави. Тоа ќе биде можност и за зголемена економска активност и за владеење на правото. Ова е планот на ВМРО-ДПМНЕ, што ќе го реализира доколку ја освои власта, затоа што не се ветуваат невозможни нешта, вели лидерот Христијан Мицкоски во поткастот „Каде се парите?“.

Тој го образложува економскиот дел од изборната програма „Платформа 1198“, која се заснова на три клучни сегменти – ИКТ, дигитализација и буџетска помош на општините.
( Извор pari.mk )