Тричкоски: Државата напредува добро, но во интерес на народот мораме да го уништиме ВМРО

Прочитај за: < 1 минута

Контроверзниот коментатор Бранко Тричкоски го бранува интернет со својата нова колумна, во која тврди дека на државата и оди одлично под раководство на СДСМ – со приемот во НАТО и признавањето на МПЦ, но народот сепак се распаѓа. Според Тричкоски, решението, како и во другите негови колумни, е да се уништи ВМРО.

Кој курац сме ние.

Што остана од нас.

Не е проблемот во тоа дали некој нас не прашува за нешто туку во тоа што ние не го знаеме одговорот.

Ние се доближуваме до точката на која Македонецот ќе успее да стане синоним за будала.

За тежок глупак.

Луѓето на запад ќе ги плашат децата: Немој да ми бидеш ко Македонец!

Грубо кажано: државата е здрава, а нацијата е болна.

Можемо ли нешто учинити, а да не уништимо вмро?

Не!

Како во нападот врз сопствената држава загина македонската нација