Тортевски: Зошто приватната фирма на Ковачевски не ивестира сопствени пари во развој на фабриката за електрични автомобили?

Прочитај за: < 1 минута

Адвокатот Александар Тортевски со прашање до премиерот Димитар Ковачевски:

Зошто приватната фирма на премиерот Ковачевски не инвестира сопствени пари во развој на фабриката за екектрични автомобили во Тетово? Или тие се до работа, тешко заработени пари. Вака од буџет, баш ти е гајле дали ќе успее. Исто како гасоводот на Кочо, пругата кон Бугарија….., напиша на Твитер Тортевски.