„Ти ќе даваш совети за здрав живот, види се на што личиш?“

Прочитај за: < 1 минута

Популарниот подкаст водител Џо Роган го исмеа милијардерот Бил Гејтс за промовирање на растителните алтернативи на месо. Роган е познат по неговата вештина како ловец и по тоа што го промовира јадењето месо од дивеч. Гејтс, од друга страна, ги повикува развиените земји целосно да ја затворат месната индустрија и да промовираат вегетаријанска исхрана.

Изгледаш за никаде. Навистина ги јадеш тие твои растителни хамбургери хамбургери? Дебел си. Имаш цицки, мев… Ова е лудо, ти си еден од најбогатите луѓе во светот, имаш пристап до најдобрите хранливи материи, најдобрите тренери. Можеш да бидеш во неверојатна форма. Даваш совети за здрава храна а самиот си болен. Како човек кој не е спортист да им зборува на професионални спортисти. Како можеш да даваш совети на други за нивното здравје а види се како изгледаш? Имаш машки цицки и мев, рацете како чачкалици.. брат, не си здрав, рече Роган.