Тасевски до премиерот: И викаш сигурно победувате во 2024? Може, ама на бугарска геј парада! Попрво за црн ѓавол ќе гласаме, ама ќе паднете

Прочитај за: < 1 минута

Актерот Сашо Тасевски му порача на премиерот Димитар Ковачевски дека попрво ќе гласа за црниот ѓавол само да паднат од власт:

 

И викаш сигурно победувате во 2024. А Таче?

Може ќе победите… Ама на бугарска геј парада, топтан како партија, за пешкирските перформанси што им ги демонстриравте на Бугарите изминативе години.

А на изборите нема да победите, дури и во највлажниот сон на Бугарија.

Таче ова ќе ти го дадат сигурно да го читнеш.

Ти си тешка будала, немој да се лутиш.

Знам се крстиш во сите кои мочаат по македонскиот народ, да ти помогнат да останеш на власт.

И на албанските партии и на Бугарите и на ЦИА, на нејзините невладини овде, на петтата колона, се крстиш во сите оние ЕУ и Лгбт первертити за кои веруваш ќе ти бидат ветер во грб.

Ќе ти помогнат секако Таче.

Нема дилеми.

Ама нема да победиш.

Ќе си одите од власта.

Како покакани.

Бесот кај нас останатите кои ги мочавте пет години е толку голем, што ви нема спас

Како да ти кажам будало една.

А бе за црниот ѓаол ќе гласаме ако треба, ама вие ќе паднете од власт.

Никој од тие погоре нема да ве спаси. Толку ќе изгубите.

Вашите бе нема да гласаат за вас, ако им останала трошка совест.

Може да измислите и триста превари, џабе ќе биде.

Ќе излеземе на гласање за така да ве сотреме, за никогаш повеќе да не се доближите до власт.