Таен странски документ ги открива мааните на Заев (ФОТО)

Прочитај за: < 1 минута

Документ – анализа на некоја странска организација или направен за странска организација открива кои се слабите страни на владата на СДСМ и ДУИ?

Според документот кој има назнака дека „не е за јавна објава” се гледа дека Владата на Заев има 10 главни слабости кои ги покриваат главните потреби на граѓаните, објави Експрес.

Документот односно тие што го пишувале сметаат дека Владата ги има следниве мани:

• Неспособност
• Корупција
• Невработеност
• Сиромаштија
• Иселување
• Партизација
• Лични интереси
• Неразумно трошење на буџет
• Недостиг на транспарентност и отчетност
• Слабо менаџирање на Ковид

Досега ваква анализа која што сега е објавена на социјалните мрежи не била објавена официјално.

SHARE