Си-Ен-Ен во сериозна економска криза: Во тек е делење откази на вработени

Прочитај за: < 1 минута

Директорот на Си-Ен-Ен, денеска ги информирал вработените преку меморандум дека во тек се  отпуштања, дознава Ројтерс.

Лихт рекол дека Си-Ен-Ен денеска ќе бидат известени надворешни соработници, а утре дел од вработените кога и ќе бидат обелоденети повеќе детали за промените.

„Знам дека овие промени влијаат и на нашите колеги кои заминуваат и на оние што останаа“, напиша Лихт. „И ние имаме ресурси да ве поддржиме.“

Кратењата на работните места се очекувани и доаѓаат во време кога компаниите се обидуваат да ги зауздаат ​​трошоците и да го намалат бројот на вработени за да се подготват за економско забавување.

Во октомври, Лихт предупреди дека CNN ќе претрпи промени, наведувајќи ја „широката загриженост за глобалните економски изгледи“. Промените ќе влијаат на „луѓето, буџетите и проектите“, рече Лихт.

Операторот на кабелски канали AMC Networks во вторникот соопшти дека ќе намали 20% од својот персонал во САД бидејќи се соочува со притисоци од индустријата и предизвикувачка економија.