Само 15 македонски Бугари гласале до пладне – се плашеле да излезат

Прочитај за: < 1 минута

До пладне само 15 “македонски Бугари” гласале во Македонија на парламентарните избори кои се одржуваат денес. Немало пријави за прекршоци. Има 181 вкупно пријавени за гласање.

Во Конзулатот во Битола гласањето почна во 08.00 часот по бугарско време поради временската разлика со Македонија.

Бугарите во Македонија за екипа на НОВА изјавија дека не сакаат да излезат на избори бидејќи се плашат од официјалните власти. Според Љубчо Георгиевски, гласачите се плашат дека ќе бидат фотографирани, па затоа не сакаат да даваат изјави.

Во 20:00 часот по македонско време, 21:00 часот по бугарско време, завршува изборниот ден.