Салиу: За каква демократија во ДУИ зборуваат овие луѓе кога сите дебати завршуваат со „Ахмети го има последниот збор“?

Прочитај за: < 1 минута

Новинарот Фуркан Салиу прашува за каква внатрепартиска демократија во ДУИ се зборува кога ниту едно партиско тело со години не функционира, а сите изјави завршуваат со „Ахмети го има последниот збор“.

„Побогу, за каква демократија внатре – партиски зборуваат претставници на ДУИ?

Ниту едно партиско тело не функционира со години!

20 години членови на оваа партија се нови соработници во институциите.

20 години истите лица се носат од една во друга институција додека илјадници млади матуранти лепеле плакати во кампањата и денес се во Бургер Кинг или Мекдоналдс.

Демократија во државата? Да имате луѓе во ДУИ на кои и функционерите во комунистичките системи би позавиделе.

За каква отворена и транспарентна внатрепартиска дебата зборуваат овие луѓе?

Какво добро или реформа носи таа дебата ако сите јавни изјави завршуваат со: „АХМЕТИ ГО ИМА ПОСЛЕДНИОТ ЗБОР“.

Ве молам да ја почитуваме темата, затоа што темата ДЕМОКРАТИЈА е тешка. Тешко за оние од вас кои се плашат од промена. Вие што имате најлош сон дека еден ден ќе се разбудите и ќе немате кола и службена картичка, а никој нема да ве нарече НАЧАЛНИЧЕ.“, коментира новинарот на фејсбук.