Мицковски: Тешко дека некој министер за култура оставил вака длабока трага на основа на глупоча

Прочитај за: < 1 минута

Активистот и колумнист Ивор Мицковски со коментар за изјавата на министерката за култура:

 

Ова е официјалната биографија на Министерката за култура пред да стане пратеник и министер:

Бисера Костадиновска Стојчевска е родена на 20 февруари 1986 година во Битола. Докторирала на Педагошкиот факултет, УКЛО – Битола, англиски јазик.

Од 2009 до 2012 година e избрана за лектор по англиски јазик и држи предавања по предметот Англиски јазик на Педагошкиот факултет во Битола.

Од 2011-2012 година била предавач по англиски јазик во Агенцијата за електронски комуникации во Битола.

Јеботе…

Притоа оваа уште не дупи во дообјаснувањето на искажанато, дека било “слободно” толкувано.

Имавме во овие 5 години “слобода” и “живот” едно 4-5 министри за култура, некои се прошетаа, некои станаа национални координатори, ама тешко дека некој во толку кратко време остави вака длабока трага на основа на глупоча.