Митовски со прашање до Мицкоски откако се понуди уште утре да го менува Уставот: Значи ќе се мења Уставот со гласови на ДПМНЕ, а? Сеа шо праиме? Кој лаже?

Прочитај за: < 1 минута

По изјавата на лидерот на ВМРО-ДПМНЕ дека уште утре е спремен да се смени уставот ако тоа се направи по примерот на Хрватска во кој би стоело македонски народ и другите малцинства, со прашање до него се јави уредникот на Инфомакс, Александар Митовски:

Значи ќе се мења Уставот со гласови на ДПМНЕ, а? Ама хрватски модели, вакви-такви…на крај Бугарите ќе влезат во Устав со поддршка на Мицика…

Сеа, шо прајме а? Кој лаже?