Милески: Порано од Бигорски манастир при секоја посета купував по една книга за македонската историја, сега такви книги веќе нема! Полека, ми станува јасно зошто е тоа така

Прочитај за: < 1 минута

При секоја моја посета на Бигорскиот манастир порано купував по една книга за македонската историја од продавничето под црквата. Сега такви книги повеќе нема. Кога ќе одите следен пат, уверете се самите дали е така.

Полека, за жал, ми станува јасно зошто е тоа така..

(фејсбук статус на Роберт Милески)