Јоци: Кој ќе го истражува кривично Спасовски и полицајциве дали криумчареле дрога и чија била?

Прочитај за: < 1 минута

Македонија има премиер чии членови од фамилија произведуваат ,,мара” и Министерство за внатрешни работи на чело со Оливер Спасовски, кое место да расчистува криминал, е инволвирано во меѓународен скандал со криумчарење на дрога на меѓународна граница.

Во соопштение до јавноста нема детали со колку килограми се фатени и имињата на инволвираните.

И она ружноно и со кал на себе, Оливер, кој во 2016 беше технички министер, ГИ ВАДЕЛ од апсење со службено објаснување дека дрогата била ,,заборавена”.

Пошто Царинска управа кога го запленила возилото, го запленила ради тоа што немал предни брисачи , а не во АКЦИЈА за сузбивање на дрога.

И кој ќе го истражува кривично Спасовски и полицајциве дали криумчареле дрога и чија била? Ќе викаме пак Германци?
Или ќе чекаме нова власт да даде одговори дали е ова нарко-мрежа?

Двајца луѓе од блиското опкружување на Заев се сериозно компромитирани – Филипче и Спасовски, а со тоа и самиот Заев.

SHARE